Translate

pátek 3. května 2013

MLM – podvod, strašák, záhadné slovo?




Když někdo nerozumí, raději pomluví. Aby nevypadal jako hlupák, který nic neví. Lepší však je pochopit, porozumět, zamyslet se a pak, pak se dostaví úspěch i peníze, které chce úplně každý, ale ne každý to umí přiznat, asi tak jako s tím, když něco neví.

Lidé si většinou hrají na hodné, slušné, spořádané, poslušné ovečky jednoho velkého stáda, kde se chovají všichni stejně, hlavně nevybočit, abych nevypadal nějak divně. Co by na to ostatní.
Přitom si tajně myslím, jaké by to bylo, kdybych měl volnost pohybu, šťavnatý pokrm každý den a teplé místo k odpočinku. Hmm…


Můžu udělat jen dvě věci. Zůstat součástí stáda a čekat, co den dá, nebo vystoupím a vytvořím si lepší podmínky. Musím si zvyknout na to, že se na mě ostatní budou dívat, někteří s nedůvěrou, jiní nechápavě nebo závistivě. S tím se nic nedá dělat. Je to jejich problém.


Začátky nikdy nejsou lehké, ale když člověk vytrvá a věří své věci, úspěch se dostaví a to je důležité. Nakonec to uvidí i ti škarohlídi a buď se přidají, nebo zůstanou škarohlídy.


MLM není ani strašák ani podvod, může naopak člověka posunout v životě někam úplně jinam. Jediný problém jsou lidé. Lidský faktor funguje všude, na celém světě, v každém oboru, odvětví. Všude se najdou slušní a neslušní. Od neslušných je třeba se distancovat. Je dobré naučit se vybírat si to správné a nezabývat se negativním. Zvlášť v MLM ne. Nelze nikoho nutit.


Kdo bude chtít hrnout vodu, nic nenasbírá, vše mu proteče mezi prsty, zůstane prázdno.


Jak bylo řečeno. Peníze chce každý, myslí na ně každý. Myslet na peníze není vždy jen něco špatného, zrůdného, nekalého nebo nečistého. Myslet na peníze neznamená, že jsem špatný člověk. Chytrý člověk si naopak dokáže spočítat, kolik vše stojí. Chytrý člověk investuje do sebe i svých dětí. Do vzdělání, rozumných aktivit, užitečných koníčků. Chytrý člověk myslí na budoucnost, na zadní vrátka, protože řekněme si na rovinu, na důchody se spoléhat nelze, důchody prostě nebudou. Ale my budeme a co potom? Zdepkovaný a nemocný člověk si ničeho neužije. A zdraví, to dnes něco stojí.


Ale kde na to všechno vzít? 

Tak to dělám já