Translate

středa 13. listopadu 2013

Věčný elixír mládí

Ve chvíli, kdy si lidé poprvé uvědomili svou smrtelnost, se nesmrtelnost stala posedlostí. Lidé nutkavě začali hledat „elixír mládí“.




V primitivních kulturách se věřilo na pití krve zvířat, měla dávat člověku sílu a životní energii.

Egypťané věřili v nesmrtelnost faraonů, proto jim stavěli obrovské pyramidy, které sloužily jako hrobky, především se tam faraoni balzamovali, aby jejich těla byla zachována pro život v jiném světě.

Později lidé věřili, že nositelem života je dech. Že s posledním vydechnutím opouští tělo člověka jeho duše a že božský dech dokáže dodat, neboli vdechnout život jakékoliv hmotě.

Další z mýtů je legenda o hledání grálu. Vznikla ve 12. a 13. století. Příběhy o svatém grálu měly především vychovávat a vzdělávat. Proto nepřekvapí, že jedním z hlavních důvodů, proč se konaly křížové výpravy, byla snaha najít grál, který každému, kdo se z něj napije, zajistí nesmrtelnost. Výpravy, které se konaly pod
rouškou obrácení pohanů na svatou víru, byly také konané za účelem pustošení a okrádání statisíců lidí.




Alchymisté se v dávných dobách snažili nalézt kámen mudrců, aby mohli měnit všechny kovy na zlato.

V Evropě se mezitím začaly mohutně a s oblibou prodávat různé zázračné elixíry.

Postupně však začaly selhávat všechny metody k získání elixíru mládí, i když metody a recepty k
získání byly čím dál tím bláznivější. A mnozí z toho velmi profitovali, protože se vždy „hlupáci“.Postupem času, s rozvojem vědy lidstvo pokračovalo v hledání věčného mládí, ale jinými způsoby. Začalo se vyvíjet ohromné množství kosmetických přípravků se zázračnými bylinami, které mají přispět k věčné touze člověka zůstat věčně mlád.

Dnešní moderní doba už překonává kosmetické přípravky, postupně je vytlačuje plastická chirurgie, která se velmi úspěšně pohybuje na samém vrcholu. Touha lidí vypadat krásně a mladistvě je tak obrovská, že neváhají vydávat nemalé finanční částky, aby se mohli nechat „zdokonalovat“.

Ale je tu ještě jeden způsob, také velmi účinný, možná pracnější, možná je to běh na dlouhou trať, zato s velkým efektem a zárukou plnohodnotného života. Co je tím zázračným lékem?



Strava – pohyb - radost
O zdraví
O všem možném
O mně







Dnes už víme, že hledat "elixír mládí" a způsob, jak být nesmrtelný, je pošetilé, nemožné, nikam nevede. Lidé jsou v honbě za mládím a krásou schopni dělat mnohé a mnozí zase na tom pěkně vydělávají. Na naivitě a hlouposti lidí, kteří si neumí, možná ani nechtějí připustit, že chod času nelze zastavit. A mnozí by si ušetřili trápení, kdyby se přijali takoví, jací jsou a kdyby se naučili stárnout s grácií. Každý člověk má svoji hodnotu, každý je svým způsobem krásný.

Jsme milováni, ale hlavně máme milovat.