Translate

čtvrtek 2. února 2012

TEHDY JSEM SI PRO SEBE VYMYSLELA PRAVIDLO, KTERÉ BUDU UPLATŇOVAT PŘI KAŽDÉM BUDOUCÍM ROZHODOVÁNÍ. ROZTŘÍDÍM VŠECHNY ARGUMENTY A ZJISTÍM, KTERÉ PATŘÍ NA STRANU STRACHU A KTERÉ NA STRANU TVOŘIVOSTI, A NEBUDE-LI V OSTATNÍM ROZDÍLŮ, ZVOLÍM ŘEŠENÍ, PRO NĚŽ HOVOŘÍ NEJVÍCE TVOŘIVÝCH DŮVODŮ. MYSLÍM, ŽE NĚJAKÝM PODOBNÝM PRAVIDLEM SE JISTĚ ŘÍDÍ NARCISY A KROKUSY, KDYŽ SE ROZHODNOU PRODRAT VEN STUDENÝM BAHNEM. KATHARINE BUTLER HATHAWAYOVÁ

Katharine Butler Hathaway se narodila v roce 1890. V pěti letech byla kvůli tuberkulóze páteře upoutána na lůžko, musela ležet na tvrdé desce, tělo zkoušeli zavěšovat do různých kladek. V patnácti letech mohla poprvé vstát z lůžka, byla slabá jako desetiletá dívenka.

Zažila hodně bolesti, frustrace, utrpení, ale nikdy se nevzdala, protože měla silného ducha a byla odhodlána bojovat. Toužila studovat a psát. Absolvovala vysokou školu a začala psát.

"Je to váš nejhlubší instinkt, který vám umožňuje vést bohatý život. Nesmíte však dovolit strachu, aby vás ovládl." Katharine Hathaway

Psala velmi ráda i pro děti, milovala je. Napsala:

"Každý ví, že dobrá matka dává svým dětem pocit důvěry a stability. Ona je jejich země. Díky ní mohou vědět, na čem záleží ze všeho nejvíc. Je jejich jídlo a postel a deka navíc, když je zima v noci, je jejich teplo a jejich zdraví, přístřeší, ona je ten, u koho chtějí být blízko, když pláčou. Ona je jediný člověk na celém světě na celý život. Neexistuje žádná náhrada za ni. "

Katharina Butler Hathaway je důkazem toho, že člověk může prožít plnohodnotný a krásný život i přes mnohé těžkosti, prostě se rozhodne pro štěstí a nenechá se odradit.

Nikdy mne nepřestanou fascinovat lidé, kteří i přes ztrátu, bolest, zklamání, odmítnutí a ponížení dokázali obstát a prožili krásný a bohatý život. Dokázali vzdorovat osudu a nikdy se nevzdali, milovali život. Život každého člověka má svůj smysl a cenu, ten můj i ten váš!